lauantai 15. joulukuuta 2012

Tähtivaeltaja 4/2012"..Vaikka rujohko tussaus peittääkin lyijykynäjäljen herkimmän taituruuden."


Tähtivaeltaja 4/2012 on juuri ilmestynyt ja sarjakuvakatsauksessa arvostellaan myös Yö Huutaa Armoa. Albumin arvostelu on sopivasti Egmontin julkaiseman Gigi Simeonin historiallisen giallon, Katse Pimeydestä, jälkeen. Katse Pimeydestä kuuluu Egmontin Pulp-pokkareihin. Sarja, jolle toivon pitkää ikää.

Tässä arvostelu kokonaisuudessaan:

" Esiin on nostettava myös kotimainen giallo-viritelmä, Hannu Kesolan ja Jussi Piirosen Yö huutaa armoa(Musta Ritari). Se on huomattavasti Katse pimeydestä-teosta suoraviivaisempi elokuvapastissi.

Vuoden 1972 Italiaan sijoittuvassa tarinassa nimeämättömäksi jäävää kaupunkia kiusaa yössä vaaniva puukkotappaja. Terä vain välähtää pimeydessä, ja pian puistossa roikkuu jälleen uusi alaston naisruumis. Siinä sitä riittää ihmeteltävää tympiintyneelle etsivälle, jota pomot pompottavat.

Aidon giallon tapaan jutun ratkaisuun on upotettu yllättävä tvisti sekä moraali, jota jälkinäytös hienosti korostaa.

Piirros ajaa asiansa, vaikka rujohko tussaus peittääkin lyijykynäjäljen herkimmän taituruuden. Häiritsevintä ohuen albumin ulkoasussa on tekstin supisurkea ladontatyyli, jolla tosin saatetaan tavoitella vanhojen suomeksi julkaistujen italosarjisten tunnelmaa -ratkaisu ei kuitenkaan toimi."


Arvostelun kirjoitti Tähtivaeltajan päätoimittaja Toni Jerrman.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti