torstai 14. maaliskuuta 2013

Time Bomb- Parasta Viihdettä Pitkään Aikaan


Eräs iltapäivä sarjakuvakaupassa...

Pitelin käsissäni alelaarista löytämääni Steve Nilesin ja Bernie Wrightsonin Dead, She Said-kokoelmaa.

En ollut varma valinnastani (koska Nilesin tarinat ovat nykyään roskaa), joten etsin kuumeisesti albumille korvaajaa sarjakuvakaupan hyllyistä.

Selailin Davis Finchin käsikirjoittamaa ja piirtämää Batman: Golden Dawn- kokoelmaa ja harkitsin vakavasti. Finchin ensimmäinen Batman: The Dark Knight-albumi oli pettymys jopa piirroksen osalta, joten tyydyin antamaan Nilesille mahdollisuuden.




Kun olin kiikuttamassa Dead, She Saidia kassalle, silmiini osui päheän kannen omaaava Time Bomb, jonka on julkaissut minulle tuntematon kustantaja.

Palmiotti ja  Gray ovat kirjoittajina ja Paul Gulacy piirtäjänä. Päätin vilkaista tuhdin kokoisen albumin sisältöä.



Vilkaisu paljasti, että jonkinlaisesta aikamatkustus-toimintaspektaakkelista on kyse. Verta, paljasta pintaa ja tumma mies (?!) natsina vilahteli selaillessa.




Teos on paksu, piirros ensiluokkaista ja koko paketin kruunaa mieletön väritys. Värityksestä huomaa, että myös värittäjälle Time Bombissa on ollut kyse jostain elämää suuremmasta, unelmaprojektista johon hän on pistänyt kaikki paukut mitä hihasta on löytynyt.

Päätin ottaa riskin. Laitoin Nilesin takaisin alekoriin ja ostin Time Bombin.



Enpä vielä tuolloin tiennyt, että olin hankkinut kassiini puhdasta kultaa sarjakuvaromaanin muodossa.






Maaliskuu on hyvällä mallilla ja olen tänä vuonna lukenut kymmeniä sarjakuvia. Suurimmaksi osaksi teokset ovat olleet keskinkertaisia, kerran luettavia sarjakuvia. Karmeata tuubaa on totta kai mahtunut myös mukaan.

Time Bombin ensisivuilta lähtien tiesin, että tulen pitämään siitä tavallista enemmän. Nyt kun olen kahlannut 168-sivuisen albumin läpi, on pakko nostaa kädet ylös ja todeta, että en ole vuosiin lukenut mitään yhtä hyvää.


Time Bombissa toimii kaikki. Tarina on hyvä, kuvakerronnallisesti rikasta toimintaa on paljon ja niin kuin mainitsin, väritys nostaa lukukokemuksen uusiin sfääreihin. Se on maalauksellista ja se on elokuvamaista, kaikkea mitä voit nykyaikaiselta sarjakuvaväritykseltä toivoa.




Tarina on sekoitus sci-fiä, sotaa ja rajua toimintaa ja Hitler saa ansionsa mukaan,
Tarantinon Inglorious Basterdsin mieleentuovassa juonenkäänteessä.

Time Bombia saa ainakin Adlibriksestä erittäin huokeaan hintaan:


http://www.adlibris.com/fi/








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti