maanantai 6. tammikuuta 2014

Tunne Mail-ManisiKahdella eri sivustolla julkaistiin vähän aikaa sitten Lauri Narisen eli legendaarisen Mail- Manin haastattelut.

Suomalaisten Marvel- lehtien suomentaja, toimittaja ja Mail- Manin palstan pitäjä on pysynyt näihin päiviin asti salamyhkäisenä henkilönä.

Haastattelut ovat mielenkiintoista luettavaa, ja ainakin minun kohdallani kateus hieman nosti päätään, kun Mail- Man kertoi esim. miten oli nuorena poikana päässyt sattumien kautta Marveleiden suomentamisen pariin.
Kirjoitin kaksi kirjettä palstalle joita ei ikinä julkaistu, mutta Mail- Manin jälkeen Suomi- Marveleiden parissa jatkanut Rmäki julkaisi kirjeeni, jossa hehkutin Mega- Marvelin numeroa 6/1997 eli Venomin tähdittämää tarinaa nimeltä " Synninpäästäjän paluu".

Olin todella tohkeissani tarinasta ja sanoin että se oli hauskempaa kuin elokuvissa käynti. Samaa lineä Kevin Smith käytti ekan Preacher- kokoelman esipuheessaan.


Harmillista, ettei Mail- Man enää seuraa Marvelin lehtien tapahtumia kovinkaan tarkasti, luulisi ettei tuollaisella miehellä Marvel- kuume hellitä ikinä.


Mutta jos haluat vielä joskus keskustella Marveleista vaikka tuopin äärellä, herra Narinen, niin ota minuun sähköpostilla yhteyttä.

Lupaan tarjota koko illan.http://dome.fi/viihde/haastattelut/haastattelu-marvel-maestro-mail-man-vaihtoi-supersankarit-perheeseen


http://www.haastattelut.com/mail-man

3 kommenttia:

 1. Hyviä haastatteluja. Itekin kirjotin kerran ja se julkaistiin jossain Untold Tales of Spider-Man spessussa. Enää en muista oliko Mail-Man silloin puikoissa vielä vai ei.
  Toi synninpäästäjän paluu-stoori oli kanssa yks omia ihan ehdottomia suosikkeja. Nyt mulle on muuten juuri tulossa yks originaalisivu tosta stoorista. Ihan ekoista sivuista, kun Venom tappelee metrossa paria rikollista vastaan. Ei malta odottaa, että sais sen jo käsiinsä!

  VastaaPoista
 2. Siinä metrokohtauksessa taisi olla Eddie Brockin vaimokin mukana minihameessa ysäristi piirrettynä ja veri lensi kuin Spawnissa konsanaan.

  On varmaan aivan viimeisen päälle komea sivu. Voin vaikka vakoilla sua Twitterissä, jos vaikka sivu sinne ilmaantuisi:)

  Tuoreeltaan pidin Synninpäästäjä- stooria yhtenä parhaimmista Suomi- Marvel- julkaisuista, mutta kun lukaisin sen muutama vuosi sitten, ei se ihan niin kovaa enää kolahtanut, vaikka hyvä olikin.

  Täytyy ottaa se luettavaksi ... Harmillista vaan, että tuon ajan Mega- Marveleissa on niin vietävän huono liimaus, että koko julkaisu on irronnut kansistaan.

  VastaaPoista
 3. Toi kansien irtoaminen on kyllä harmittanut paljon aikanaan noissa liimasidotuissa Marvel-lehdissä. Jo 90-luvun lopussa liimailin ihan hirveesti lehtiä uudestaan, kun 90-luvun alkupuolen liimaus jo petti. Nyt on kyllä noita vanhoja Marveleita tullut aika vähän luettua. 80-90-luvun Hämiksiä oon kyllä lukenu tabletilta uudestaan nyt viime aikoina. Aika paljon on ollu sellasta tosi hyvää matskua, mitä on hypätty yli, mutta paljon on kyllä kuraakin ollu.

  Täytyy heittää toi originaalisivu Twitteriin, kun tulee;)

  VastaaPoista