sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Tampere Kuplii 2014Tampere Kuplii tätä kirjoittaessakin, mutta itse olin paikan päällä eilen.Kyseessä oli ensimmäinen vierailuni Kupliissa, enkä ollut pelkästään selailemassa lukuisien myyjien sarjakuvatarjontaa, vaan olimme Yö Huutaa Armoa- albumin käsikirjoittajan Hannu Kesolan kanssa Rami Rautkorven haastateltavina Vooninki- salissa kello 16 alkaen.

Hannu oli keskustelemassa kirjoittamastaan Iron Knights- albumistaan ja minä Raid- sarjakuvasta.

Olimme kummatkin Hannun kanssa iloisesti yllättyneitä, kun Vooninki- sali täyttyi kuuntelijoista. Kun luento oli alkanut, syrjäsilmällä näin että vain eturivin kolme paikkaa olivat tyhjinä.


                                          Hannun kanssa valmistautumassa haastatteluun.

Toivottavasti keskustelu avasi riittävästi kummankin sarjakuvan taustoja ja houkutteli uusia lukijoita kiinnostumaan kotimaisen rikossarjakuvan uudesta noususta.Haastattelun jälkeen piirsin zombiekarikatyyrin. Ennen haastattelua minut oli pyydetty piirtämään Batman tekemässä jotain kummallista.

Piirsin Lepakkomiehen viettämään ansaittua vapaapäiväänsä kuntoilun parissa eli pyöräillen.Kuulin herra Mustalta Ritarilta itseltään eli Mikael Mäkiseltä, että Ässien Ässää ja Yö Huutaa Armoa- albumeita oli mennyt kaupaksi festareilla.

Siitä iso kumarrus ostajien suuntaan.

http://www.mustaritari.fi/Suoraan sydämestä tuleva kiitos myös teille Vooninki- salin kuuntelijat. Piristitte jo valmiiksi hienoa päivää.
Hannu Kesolan ja Ville Vainion Iron Knights- albumia voit ostaa Elisalta sähköisessä muodossa:

https://kirja.elisa.fi/ekirja/iron-knights-rautavala

Harri Nykäsen ja minun Raid Ja Mustempi Lammas ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.

Kummankin sarjakuvan kustantajana toimii CrimeTime:

http://www.crime.fi/


4 kommenttia:

 1. Saakeli, kun jäi tämä keikka väliin. Olin jo vakavasti harkitsemassa Tampereelle lähtöä, mutta liian monta liikkuvaa osaa torppasi suunnitelmat.
  Olisi ollut hienoa olla kuuntelemassa haastatteluanne. Mahtavaa, että aihe kiinnosti yleisöä ja toivotaan todellakin, että tämä on uuden, upean luvun alku kotimaisen rikossarjakuvan historiassa.
  Ja onnittelut Raid-projektin loppuun saattamisesta! Ilmestyykö se e-sarjiksen lisäksi myös perinteisenä albumina?

  VastaaPoista
 2. Olisit ottanut nokan kohti Tamperetta, ties vaikka olisit joutunut vierailevaksi tähdeksi lavalle meidän kanssa:) Oli kyllä mahtavaa huomata, että ihmisiä kiinnosti rikossarjakuva noin paljon. Valaa uskoa omiin tekemisiin ja saa käymään noiden viimeisten Raid- sivujen kimppuun uudella innolla.

  Tampere Kupliissa oli kyllä aivan ehdoton meininki, ensi vuonna taas uudestaan. Oltiin Tampereella sen verran myöhään, ettei ehditty festaritunnelmasta nauttia kuin muutaman tunnin.

  Raidista on nyt 16 sivua tekemättä ja 18 värittämättä, eli kyllä työtä vielä riittää. Tarkoituksena olisi, että ennen kesää olisi piirrostyö valmis, sitten vielä tekstitys.

  Raid ilmestyy ensimmäiseksi e- sarjiksena ja koko ajan tehdään hommia, että saataisiin kummatkin sarjakuvat myös perinteisenä albumina markkinoille.

  Ihmiset kysyivät Hannulta ja minulta festareilla ensimmäisenä fyysisen albumin perään, joten kysyntää on jo nyt.


  VastaaPoista
 3. Kyllähän sinne olisi hyvin Tuomas parin kaverinsa kanssa mahtunut! Ensi kerralla sitten.

  Hyvä blogiteksti. Nappasin tosta noi pari kuvaa ittellenikin. Lähetän sullekin jossain vaiheessa jotain omiani, jos sattuu jotain hyviä olemaan. Toivottavasti ärrä löyty illalla ja matka meni lepposasti takasin Turkuun;)

  VastaaPoista
 4. Jos sinulla Hannu on kuvia myyntiosastolta, tai yleisesti festareilta, olisi hienoa, meillä meinaan jäi kuvaaminen harmillisesti vain tuohon Vooninki- saliin.

  Hahaa, paluumatka meni paljon nopeammin kun oli muutama Foster´s matkassa mukana. Tulomatka oli kyllä niin tylsää köröttelyä talvinopeuksin, ettei mitään järkeä:)

  Olisipa sarjakuvafestareita enemmän Suomessa. On aina niin mielettömän hauskaa ja mukava tavata tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä.

  VastaaPoista