keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Raid Ja Mustempi Lammas Nyt Myynnissä ElisallaHarri Nykäsen ja allekirjoittaneen Raid ja mustempi lammas sarjakuva-albumi on nyt ostettavissa Elisa Kirja- palvelussa E- kirjana. Julkaisijana toimii maan johtava rikoskirjallisuuden kustantamo CrimeTime.

https://kirja.elisa.fi/ekirja/raid-ja-mustempi-lammas-0

Maailmallahan on tehty useita sarjakuvasovituksia tunnetuista rikoskirjoista ( Darwyn Cooken loistavat Parker- sovitukset nyt ensimmäisenä tulevat mieleeni), mutta kyseessä on ensimmäinen kerta kun Suomessa tehdään sarjakuva- adaptaatio tunnetusta rikoskirjasta.

Prosessi valmiiksi teokseksi kesti vuoden. Aivan liian kauan, jos minulta nyt kysytään.

Niin kuin jo kevättalvella eräässä postauksessa kerroin oli jo alusta asti selvää, että teen albumin värillisenä.Syy tähän oli ensinnäkin kyllästyminen mustavalkoiseen ilmaisuun(olin ennen Raidia tehnyt jo 116- sivuisen värillisen sarjakuvan, jota ikävä kyllä ei ikinä tulla julkaisemaan), toiseksi värillistä sarjakuvaa on helpompi myydä. Minä luen sarjakuvani nykyään lähes poikkeuksetta värillisenä, niin tekee moni muukin.Väripalettien suunnittelu ja itse värittäminen vei kauan aikaa ja laskeskelin tuossa, että sarjakuva olisi ollut kuukausia aiemmin valmis, jos olisin tehnyt sen mustavalkoisena.

Aluksi ajattelin hieman taloudellisempaa värinkäyttöä, mutta se ei vain sovi luonteelleni. Yritän aina parantaa edellisistä teoksistani ja tehdä asiat toisella tavalla.

Kun sivuja nyt katselee, ensimmäisenä tulee mieleen että "huh, tässäkin sivussa meni aikaa", sitten mielen valtaa tyytyväisyys. Ei hullumpaa, seuraavalla kerralla parempaa.


Sitten osioon piirtäjä haastattelee itseään(?!)Ei nyt sentään, mitä nyt sattuu olemaan asiaa Raidin tiimoilta. Itse tykkään lukea juuri tällaisista asioista...
Mikä oli hauskinta itse piirtämisessä?

Ehdottomasti hahmojen suunnittelu. Rikoskomisario Jansson oli suosikkini piirtää ja vaikka Oiva Lohtanderin Jansson tv- sarjasta ja elokuvasta oli esikuvana, tunnistan hahmossa myös ranskalais- belgialaisen sarjakuvan ominaispiirteitä.

Luontoa tykkään myös piirtää, viime kesän Ässien Ässässähän oli metsä hyvin edustettuna.

No okei, myös korpihotellin(suunnittelin joskus korpihotelliin sijoittuvaa sarjakuvaa. Hylätyt korpihotellit ovat aina kiinnostaneet, en tarkkaan tiedä miksi), vanhan huoltoaseman ja kyläkaupan piirtäminen oli mieluisaa.


Mikä oli hankalinta piirtämisessä?

En käyttäisi sanaa hankala... Raidin mersu oli työläin tehdä, vaikka rakastankin autojen piirtämistä. Mersu on todella tärkeä Raidissa, oli kyse sitten sarjakuvasta, tv- sarjasta tai elokuvasta. Mersun ulkonäkö piti saada kohdilleen, vaikka muutamaan kertaan unohdinkin piirtää etuvalot. Seikka, joka on korjattu valmiissa albumissa.


Eli tässä oli pieni johdanto tämän sarjakuvan tekemiseen.

Kirjoittelu Raidista jatkuu seuraavaksi luultavasti kannen tekemisen eri vaiheista. Alkuperäiset kansisuunnitelmanihan ja luonnokset lensivät romukoppaan aloittaessani valmiin työn tekemisen.

Myös näytesivut, jotka lähetin viime vuoden alussa CrimeTimelle on tarkoitus julkaista. Näytesivut ovat kirjasta Raid ja legioonalainen.Minulta on kysytty paljon Raidin painetun version perään, ja ilmoittelen heti täällä kun päätökset ovat varmistuneet.


Toivon teille jännittäviä hetkiä Raidin ja Nygrenin seurassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti