torstai 10. heinäkuuta 2014

Deathstalker (1983) ja Barbarian Queen (1985)Heinäkuun alussa olen tsekannut iltaisin enemmän elokuvia, kuin telkkaria. Niin vanhoja, hyväksi havaittuja klassikoita kuin uudempaa kamaa.

Viime viikolla minut valtasi kökköbarbaaribuumi (eli John Miliuksen Conania ei laskettu mukaan) ja mitkä parhaimmin genreä edustavatkaan kuin kaksi Roger Cormanin tuottamaa, timanttista teosta, Deathstalker (1983) ja Barbarian Queen (1985).


Deathstalker on barbaarileffojen ehdoton aatelinen, jälleen kerran leffa jollaista ei voitu tehdä kuin 80- luvulla. Ihana sleaze tulvii kotikatsomoon, kun Deathstalker matkaa verta juovan miekkansa kanssa gladiaattorikisoihin, jossa mitellään muun muassa inhaa sikahirviötä vastaan.


Mukana heiluu myös yläosattomassa taisteleva sankaritar, joka ennen puoltaväliä päästetään päiviltä melko epädramaattisessa kohtauksessa.


Meno on parhaimmillaan kuin Tinto Brassin Caligulassa, siis jos Caligula olisi mielenkiintoinen ja nopeatempoinen leffa. 
Deathstalkerissa sankaritarta näytellyt Lana Clarkson sai oman barbaarileffansa, astetta vakavamman Barbarian Queenin, jonka Cormanin setä myös tuotti ja lavasteetkin näyttävät täsmälleen samoilta kuin Deathstalkerissa.

Barbarian Queen on yhtä nopeatempoinen kuin Deathstalker, juonessakin on jotain samaa ja kummatkin ovat yhtä lyhyitä leffoja hieman yli tunnin pituudessaan.


Kolme naista selviytyy kotikylänsä tuhosta ja on aika mennä kostamaan. Niin simppeliähän se on ja taas on gladiaattoritaisteluiden vuoro, niin kuin Deathstalkerissakin. Mukana myös leffan kohokohdaksi netissä nostettu rautakäsi- kidutuskohtaus.Mukava ylläri oli C- mies Frank Zagarinon (Shadowchaserit, Cyborg Copit) mukanaolo. Mies näyttelee Lana Clarksonin mielitiettyä.

Vielä on muutama vuosi aikaa Shadowchaserin cyborgiksi, joten jenkkisiili ei ole vielä mukana kuvioissa, vaan tyylikäs surffitukka.
80- luvun barbaarileffoistahan voisi tehdä vaikka kuinka pitkän kirjoituksen, esimerkiksi The Beastmaster (1982) ja Albert Pyunin Sword And The Sorcerer (1982) ovat erinomaisia pätkiä.

Perehdytään niihin joskus toiste.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti