maanantai 5. syyskuuta 2016

Helsingin Sarjakuvafestivaalit 2016


Helsingin Sarjakuvafestivaalit järjestettiin menneenä viikonloppuna Kansalaistorilla ja aloitin festarilauantaini signeeraamalla Turun Sarjakuvakaupan pöydässä kello 12.00.

Synkät pilvet taivaalla saivat ihmiset lykkäämään festareille siirtymistä iltapäivään ja kun olin  syömässä kolmen jälkeen taivas repesi ja sade jatkui koko loppupäivän. Ei mikään hyvä alku festareille ja aikamoinen testi uudelle tapahtumapaikalle.

 Raid ja Mustempi Lammas oli hyvin edustettuna festarin myyntitiskeillä. Mukaani tarttui ennen kesää julkaistu Serpierin ja Mario Alberin värillinen Tex Willer- albumi ja JP Ahosen mestariteos Perkeros.


Myös Hannu Kesolan kanssa tekemäni ja Mustan Ritarin julkaisema Yö Huutaa Armoa ja Kustannusosakeyhtiö Revontulen kustantama, lentomestari Ilmari Juutilaisesta kertova Ässien Ässä olivat löytäneet tiensä myyntitiskeille.

Sunnuntaina sää helli tapahtumaa ja olimme Nimettömien Hautojen Maa- rikossarjakuvan samaan aikaan Raidin kanssa julkaisseen Ossi Hiekkalan kanssa Vesa Anttosen haastateltavina päälavalla kello 14.00.

Olimme supersuositun Corto Maltese- paneelin jälkeen vuorossa ja pelästyin hieman kun huomasin ihmisten liukenevan paikalta heti Corton jälkeen.Huoleni oli turha, koska penkkirivit täyttyivät äärimmilleen kun aloitimme Ossin ja Vesan kanssa.

"Mikä on hyvän rikossarjakuvan ominaispiirre?" oli yksi kysymyksistä ja vangitsevat henkilöhahmothan ovat kaiken perusta. Lukija täytyy saada välittämään hahmoista tai koko tarina on jää ponnettomaksi.

Vesa vertasi piirrosjälkeäni Jacques Tardiin joka piirtäjämestarin elinikäisenä fanina lämmitti suuresti mieltäni.Yleisö oli hyvin kysymyksineen mukana menossa ja mielestäni kolmikon erinomainen kemia ja yleinen rento ilmapiiri varmasti huokui myös yleisöön. 

Myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita koettiin, kun ampiainen lensi allekirjoittaneen virvoitusjuomapulloon. Sanoin haastattelun jälkeen, että tapaus olisi ollut aikamoinen PR- tempaus jos olisin kulauttanut juoman epähuomiossa kurkkuuni.
Yhteenvetona viikonloppu oli ehdottomasti yksi ikimuistoisempia. Todella spesiaalista tapahtumasta oli kyse eikä vähiten Ossin ja Vesan ansiosta. Kiitos myös Arktisen kustannustoimittaja Vesa Kataistolle.

Haluan kiittää myös Hannaa, Sami Kivelää, Karoa, Hannu Kesolaa, Mikael Mäkistä ja Sippo Mentusta ja kaikkia minua ja Ossia kuuntelemaan tulleita mahtavista festareista.Seuraavaksi olemme Ossin kanssa haastateltavina ja signeeraamassa lokakuussa, mutta ilmoittelen tarkoista päivämääristä sitten lähempänä.

http://arktinenbanaani.fi/

http://www.archipictor.com/


 

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti