sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Turun Kirjamessut 2016Turun kirjamessut hiljenevät jälleen vuodeksi juuri tällä hetkellä ja olin tänä vuonna lauantaina ja sunnuntaina promotoimassa Raid- albumiamme.Lauantaina olin signeeraamassa Arktisen Banaanin osastolla klo 15.30.

B. Virtasesta tuttu Ilkka Heilä sattui olemaan samaan aikaan signeeraamassa minun kanssani, ja huumori lensikin välillämme melkein tauotta. Aivan mahtava herrasmies kyseessä.

Tänään olin aamupäivällä Turun seudun äidinkielen opettajien osastolla koululaishaastattelussa. Minua haastatellut nuori mies haastoi minut erinomaisilla kysymyksillään. Mukava nähdä, että nuorempi sukupolvi arvostaa sarjakuvia.


Haastattelun ja signeerauksen ajankohta mietitytti eilen illalla, mutta murhe oli turha. Messuilla oli älyttömästi väkeä ja haastatteluosaston paikatkin täyttyivät aivan täyteen.

Tämänpäiväisessä signeeraustilaisuudessa riitti väkeä ja äskettäin Sinivalkoinen kirja- teoksen julkaissut filosofian professori Timo Airaksinen osoittautui huumorimieheksi. On aina mukavaa tavata henkilö, jolla on samanlainen huumorintaju.

Niin kuin eilenkin, signeeraus venyi puolesta tunnista tuntiin ja Ilkka Heilän kanssa tuli heitettyä tiiviisti juttua myös tänään.

Näin myös Praedor- sarjakuva- albumin julkaisseen Petri Hiltusen kaukaa...Petri loi katseen minuun, tunnisti minut ja minä näytin hänelle peukkua... Petri nosti myös peukun pystyyn.

Todellista sarjakuvapiirtäjien sanatonta viestintää kiireen keskellä.


Sir Mustalla Ritarilla eli Mikael Mäkisellä oli uskomattoman hieno Mark Texeiran Ghost Rider- paita päällä, josta en muistanut ottaa kuvaa. Erään toisen herrasmiehen rintaa koristi Mike Zeckin Punisher- rintamerkki.

Kannattaa tutustua Zeckin Punisheriin. Taiteilija on parhaassa vedossa juuri tämän hahmon stooreissa.


Viikonloppu meni jälleen liian nopeasti. Oli mukava tavata tuttuja ja tuntemattomia Raid- faneja ja seuraavaksi olemme Raidin ja Harri Nykäsen kanssa Helsingin kirjamessuilla muutaman viikon päästä.

Niistä lisää myöhemmin.

http://arktinenbanaani.fi/

http://www.kirjamessut.fi/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti