sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Spede Painting Ja Anssi Kela & Jumalainen AOR
Ehei, se ei ole speed painting... vaan se on Spede painting.


Jatketaan spedeilyllä...


AOR- musiikkigenre on pitkään tehnyt uutta tulemista.

Ruotsalaiset ovat olleet jo vuosia trendin edellä ja viime vuonna H.E.A.T- nimisen AOR- bändin albumi kiikkui naapurimaamme albumilistalla.
Koskahan Suomessa? Onko Suomessa edes AOR- bändejä?

Noh...

...Kotimaisen, kokeellisen rock- bändin, Circlen jäsenet ovat kuulemma muodostaneet AOR- henkisen projektin nimeltä Falcon, laulaja/ lauluntekijä Samae Koskisen uudella levyllä on Miami Vicen tunnelmiin sopiva kasaribiisi ja Anssi Kela (?!) kuvittelee olevansa ilmaisjakelulehti SUE: n kolumnistin, Jarkko Fräntilän mielestä AOR- artisti.

Kun samassa lehdessä Anssi Kelan uutta albumia sanotaan 80- luvun soundiseksi, on minun pakko tehdä vähän tutkivaa journalismia ja ottaa Anssin tekemisistä selvää. Miekkosen uudesta sinkkubiisistä en AOR- viittauksia löydä, mutta kun eksyn hänen blogiinsa, saan lukea, että totta se on...

http://www.anssikela.com/2011/04/25/aor-raati/#comments

Mikan faijan BMW- mies on hurahtanut ehkä hienoimpaan musiikkityyliin mitä kuvitella voin. Blogissaan hän myös selittää mitä AOR on ja hänen käsityksensä hyvästä AORista käy täysin yksiin minun mielipiteeni kanssa.

Tykkään Anssin musiikkimausta joka rivi yhä enemmän ja enemmän.

Anssi ja hänen tuttavansa ovat pitäneet keskenään jopa AOR- levyraadin, jossa musiikin työläiset ovat arvioineet 80- luvun AOR- biisejä. Haluan mukaan!

Tässä heidän ensimmäisen istuntonsa biisilista:


 1. Rick Springfield: Jessie’s Girl | 63 pistettä
 2. Eddie Money: Take Me Home Tonight | 62 pistettä
 3. Night Ranger: Sister Christian | 61 pistettä
 4. REO Speedwagon: Can’t Fight This Feeling | 60 pistettä
 5. Don Henley: New York Minute | 60 pistettä
 6. John Waite: Missing You | 59 pistettä
 7. Frank Stallone: Far From Over | 59 pistettä
 8. Journey: I’ll Be Alright Without You | 58 pistettä
 9. Styx: The Best Of Times | 56 pistettä
 10. Styx: Mr. Roboto | 56 pistettä
 11. Richard Marx: Should’ve Known Better | 56 pistettä
 12. Asia: Only Time Will Tell | 55 pistettä
 13. Prism: Don’t Let Him Know | 54 pistettä
 14. Billy Joel: Pressure | 49 pistettä


Rick Springfieldin hitistä en ole ikinä innostunut, mutta toisella sijalla onkin sitten aivan jumalainen biisi.Luulin että Syltyn veli Frank Stallone on vain veljensä varjoon jäänyt B- elokuvien näyttelijä, mutta hänhän on AOR- artisti ja biisikin oli oikein hyvä. Anssin listasta myös Richard Marx oli minulle mieluisa ja biisi tuttu ja Journeyn biisiin palaankin pian.


AOR on tukkahevin ohella se mieluisin musiikkityyli minulle. Muistan, kun isäni osti huoltoasemalta Rock Classics- nimisen C- kasetin ja soitti sitä usein autossa. Kasetin nimi olisi kyllä pitänyt olla AOR Classics, koska se oli täynnä genren bändejä ja tuolloin tutustuin Journeyn ja Toton kaltaisten bändien musiikkiin ensimmäistä kertaa. Olen rakastanut AORia siitä lähtien ja viime vuosina olen kolunnut kirppareita ja levykauppoja AOR- kiilto silmissä.

Genren parhaimpia biisejä en halua, enkä pysty pistämään järjestykseen, mutta alla tärkeimmät AOR- levyni...


Journeyn hienoin albumikokonaisuus. Todella kosketinvetoista musaa, mestariteos. Myös Anssin AOR- raadin I´ll be alright without you löytyy levyltä.Ainoa Toton levy millä voimakasääninen Fergie Frederiksen lauloi. Yksi suosikkilevyistäni koskaan. Samettista kamaa.


Nyt ollaankin AOR- taivaassa ja vähän rockimmassa ilmaisussa. Lyhyiden laulajapestien mies Joe Lynn Turner on Steve Perryn ohella suosikkini genren laulajista. Rescue You on hänen itsensä mukaan suosituin Joe Lynn Turnerin levyistä Suomessa.


Kiitos Anssi Kelalle inspiraatiosta tähän blogikirjoitukseen!


1 kommentti:

 1. Sattumalta löytyy noi Heatin levyt. Ensimmäistä levyä tuli aikanaan luukutettua paljonkin mutta jälkimmäisiä on tullut kuunneltua aika vähän. En tiedä miksi, täytyypä ottaa kuunteluun uudestaan. Mutta kyllä edelleen parasta mitä ruotsista on tullut on ehdottomasti kasaribändi Treat, joka teki ihan hyvän uudenkin lätyn pari vuotta sitten.

  AOR on kyllä sopivissa erissä oikein miellyttävää kuunneltavaa. Ilolla muistan, kun ostin yläasteikäisenä itselleni oman LP-soittimen ja siihen aikaan kaikki halusi älppäreistään eroon ja huuto.netistä sai 20 eurollakin yli 100 albumin settejä hienoa kasarimusaa. Niitä sitten tuli tahkottua läpi ja pistettyä hyllyyn parhausjärjestykseen.

  VastaaPoista