keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ässien Ässän Arvostelu Reserviläinen- Lehdessä 7/2013Tällä viikolla ilmestyneessä Reserviläinen- lehden numerossa 7/2013 oli arvostelu Ässien Ässästä.


Tässä otteita arvostelusta:


" Legendat- sarjassa ilmestyi lentomestari Eino Ilmari (Illu) Juutilaisesta kertova sarjakuva. Formaatti lienee tarkoitettu nettisukupolven edustajille. Varttuneempi väki ehkä vierastaa esitysmuotoa, mutta heillehän on toisenlaisia kirjoja."

" Ässän tarinan ohella lukija saa käsityksen lentokaluston kehityksestä sodan aikana ja toisen maailmansodan ilmasodasta. Piirrosjälki on karkeahkoa, mutta kyllä siitä kaluston tunnistaa."

" Turhat "korkkarimaisuudet" eivät viehätä varttuneempia lukijoita, mutta kuulunevat tässä asiaan. Lopuksi esitellään Juutilaisen nimitysperusteet ja parhaiden ässien pudotustilastot."


Arvostelijana toimi Seppo Simola.

Erityiskiitos Juha Tuomiselle vinkistä ja kuvasta.


2 kommenttia:

 1. Vähän erikoisia kommentteja, että sarjakuva olisi nettisukupolven formaatti. Tai että korkkarimaisuudet eivät viehätä varttuneempia lukijoita.

  Korkeajännitystä on julkaistu Wikipedian mukaan Suomessa vuodesta -53, silloin ei vielä tainnut olla nettisukupolvea viehättymässä korkkareista. Esimerkiksi isäni luki nuorena korkkareita, hän ei edusta nettisukupolvea vaan suuria ikäluokkia.

  Luulisi että netti (ja tietokonepelit) ovat syöneet sarjakuvien suosiota, mutta tämä ei taida ihan pitää paikkaansa.

  VastaaPoista
 2. Jep, itse myös ihmettelin tuota nettisukupolven formaatti- kohtaa arvostelusta. Oli ensimmäinen kerta kun luen, että varttuneemman polven lukijat vierastaisivat Revontulen sarjakuvia.

  Ässien Ässä on tottakai suunnattu kaikille sotahistoriasta ja vauhdikkaasta sarjakuvasta kiinnostuneille.  VastaaPoista