perjantai 2. toukokuuta 2014

Sananen Konnagalleriasta...

Ryhtyessäni suunnittelemaan Raidin kirjavaa rosvojoukkoa oli selvää, etten halunnut tehdä heistä  mitään karikatyyrihahmoja, vaan elämän nurjan puolen kovettamia, todellisen tuntuisia ihmisiä. Henkilöitä joita voi nähdä vaikka Alibin sivuilla.

Karikatyyreillä tarkoitan esimerkiksi että huumepomosta puhuttaessa useimmilla tulee ensimmäiseksi mieleen jenkkielokuvista tuttu, mittatilauspuvussa sikaria tuprutteleva, hieman pyylevä herrasmies.

Tai ehkä se olen vain minä, joka ajattelee noin.


Mustassa Lampaassa esiintyvä paroni on tuulitakissa hermostuneesti liikkuva, tavallinen (joskin roteva) mies, joka on lainannut hiustyylinsä Yö- yhtyeen Olli Lindholmilta.


Seuraavaksi pieni spoileri...


Ylhäällä nähtävässä sivussa ollaan naisten kuristajan juttusilla. Tässä vaiheessa lukija ei vielä tiedä Hiltusen kamalasta menneisyydestä.


Halusin hyödyntää juuri tätä seikkaa ja tehdä Hiltusesta mahdollisimman harmittoman näköisen ja tavallista lyhyemmän veikon.

Hiltusen silmät kertovat omaa surullista tarinaansa. Että on tehty jotain, mitä aika ei koskaan korjaa tekemättömäksi.

Hiltusen hahmon luomisessa juuri väsyneet silmät olivat tärkeät. Hän on ehdottomasti heti Janssonin jälkeen suosikkini piirtää sarjakuvan hahmoista.Miksi spoilata?


Mustassa Lampaassa mielenkiintoisia laitapuolen kulkijoita riittää, ja halusin esitellä yhden heistä.

Rovaniemen lähellä asuvan, menneisyytensä riivaaman Hiltusen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti