perjantai 20. helmikuuta 2015

Hannu Kesola & Jussi Piironen: Night Screams For Mercy(2015)


Night Screams For Mercy (Yö Huutaa Armoa) on nyt tilattavissa etukäteen kustantaja SST Publications:n sivujen kautta.

https://www.sstpublications.co.uk/Night-Screams-for-Mercy.php

Enpä olisi kaksi vuotta sitten kesällä uskonut, viimeistellessäni kovaan tahtiin albumin loppusivuja, että näen albumin painettuna englanninkielelle.
Yö Huutaa Armoa- albumin tekemisen olimme aloittaneet jo muutamaa vuotta aikaisemmin (kiitos Helsingin Sarjakuvafestivaaleilta alkaneen yhteydenpitomme Hannu Kesolan kanssa). Kiireet painoivat päälle ja sarjakuva olisikin tuolloin jäänyt kesken, jollei herra Musta Ritari itse, eli Mikael Mäkinen olisi Hannulle ja minulle ehdottanut albumin loppuunsaattamista.

Hän tarjoutui julkaisemaan alun perin omakustanteeksi tarkoitetun sarjakuvamme oman kustantamonsa kautta.

Ongelmaksi muodostui albumin pituus.

Olimme Hannun kanssa ajatelleet albumista 32- sivuista, mutta Mikael "isällisellä" otteella kehoitti meitä tekemään loppuun vielä muutaman sivun lisää.

Tällainen ratkaisu voisi olla tuhoon tuomittu jos asialla olisi joku vähemmän kyvykäs kirjoittaja, mutta Hannu pisti parastaan ja mielestäni tarinan siirtäminen Italian maaseudulle toimii erinomaisesti vieden tarinan ihan uuteen, sysimustaan suuntaan.

Artistin näkökulmasta albumin loppusivut ovat paremmin piirrettyjä kuin alkusivut. Mietin pääni puhki tiettyjä kuvakerronnallisia ratkaisuja ja ne venyttivätkin sivumäärää entisestään.

Kiitos Hannulle kun antoi minun lisätä kaikkea ylimääräistä (lue: pervoilua)tarinaan.

Kesällä 2012 sain piirrosurakan valmiiksi ja saman vuoden syksyllä albumi ilmestyikin Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla.


Ja nyt suurella sydämellä tekemämme albbari on ilmestynyt englanniksi.

Suurena ja kovakantisena laitoksena laatukustantamo SST: n kautta.

Esipuheen teokselle on laatinut mm. Robert Harmonin Liftarin ja Kathryn Bigelowin Pimeyden Läheisyyden käsikirjoittanut Eric Red.

Kun kuulin, että herra Red kirjoittaa esipuheemme, en uskonut korviani. Hän kirjoitti oikein lämpimästi sarjakuvastamme ja Giallo-fanina hän "tajusi" sarjakuvan niin sanotun jujun.

Lopussa myös luonnoksieni kera on Marvel- artisti Kyle Hotzin piirtämä pin-up, josta myös taannoin valmistettiin patsas Helsingin Sarjakuvafestivaaleille.

https://twitter.com/jussipiironen

https://twitter.com/hannu_kesola

https://twitter.com/SSTPublications

https://www.sstpublications.co.uk/

http://www.mustaritari.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti