sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ho il Coltellon kansi ja Kevin Smith-huumaa
Lisää matskua Yö huutaa armoa-albumista. Tässä kyseisen teoksen kansikuva, jonka tein jo maaliskuussa, eräänä viikonloppuna. Aikaa koko teokseen meni kolme antoisaa päivää. Taas opin uutta tietokoneella maalaamisesta.

Mielestäni onnistuin kohtuullisesti tavoittamaan giallo-elokuvien julisteiden tunnelmaa 70-luvulta. Musta ja voimakas punainen hallitsevat kokonaisuutta.

Olen viimeaikoina ollut ihan pähkinöinä tästä sarjakuvasta, enkä millään jaksaisi odottaa sen julkaisua. Eilen olin Ruisrockissa paremman puoliskoni ja kavereideni seurassa ja helteistä päivää vietettiin vaihtelevan tasoisen musiikin seurassa.
Koska, ihmeellistä kyllä, minulla ei ollut tänään aamulla päänsärkyä, aloitin aamulla piirtämään uutta sivua Yö huutaa armosta. Pian huomasin, etten saanut millään ajatuksia kasaan ja piirtäminen oli mahdotonta. Luovutin suosiolla ja raahauduin katsomaan Kevin Smithin Chasing Amy-elokuvaa, jonka aiemmin tällä viikolla kokoelmaani hankin.

Elokuvassa oli Kevin Smithille ominaista sarjakuvista puhumista ja todella pitkiä vuodatuskohtia, ja kaikki muutenkin näytti olevan kunnossa, mutta leffan päätyttyä olin aika pettynyt. Chasing Amy ei millään tavoittanut samaa hilpeää henkeä kuin Clerks tai vaikkapa Mallrats.
Kevin Smithistä, tuosta New Jerseyn lahjasta maailmalle, puhuttaessa  en voi olla nostamatta esiin Smithin tuottamaa, maailman parasta tosi-tv-sarjaa, Comic Book Men. 

Sarja seuraa Smithin omistaman, New Jerseyssä sijaitsevan, sarjakuvakaupan arkea. Jay and Silent Bob`s Secret Stashissa työskentelee ja vierailee mitä erikoisempia persoonia ja sarja koukuttaa heti ensimmäisestä jaksosta alkaen. Walter Flanagan, sarjakuvakaupan pomo, on muuten piirtänyt Smithin kirjoittaman todella toimivan ja jopa järkyttävän Batman tarinan, joka on julkaistu trade paperbackeina, Cacophony ja Widening gyre.

Tässä Comic Book Men:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti