keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

San Diego Comic Con


San Diego Comic Con International alkaa huomenna(tai oikeastaan tänään, koska keskiviikko on preview night.) Haikeana päätin muistella viime kesän San Diegon matkaa.


Comic Con oli minulle, vannoutuneelle sarjakuva/elokuvanörtille, unelmien täyttymys. Olin unelmoinut matkasta jo pitkään ja kuullut pelkkää hyvää itse tapahtumasta.


Kun ensimmäistä kertaa kävimme katsomassa itse tapahtumapaikkaa, Convention Centerin massiivinen koko hämmästytti. Matkaväsymys oli minulla tipoteissään, enkä jaksanut odotella torstaille, jolloin pääsisin sisälle.


Ensimmäinen päivä meni tunnustellessa yleistä ilmapiiriä, kierrellessä ja vältellessä eksymästä pelipuolelle, jossa oli lievästi sanottuna hullu meininki.

Paljon on ollut puhetta, että peli-ja elokuvateollisuudet nakertavat Comic Conin uskottavuutta, ja on hankala pistää vastaan, kun vertasi kuinka paljon enemmän ihmisiä oli pelipuolella, verrattuna sarjakuvapuoleen.Kaikkein ikimuistoisimman hetken koin perjantaina, kun olimme tulossa San Diego Zoosta.

Kävelimme erään hotellin ohi ja vilkaisin ohimennen hotellin tupakkapaikalla seisoskelevia, kiivaasti keskustelevia miehiä. Katsoin toisen kerran, koska yksi herroista näytti kovin tutulta.

Frank Millerhän se siinä toipui kovasta paneelista fanien ja PR-henkilön seurassa. Mainitsin asiasta paremmalle puoliskolleni ja ennen kuin huomasinkaan, hän oli kaivanut kynän ja paperia esille ja kehotti minua hakemaan nimikirjoituksen.

Frank Miller on sarjakuvapiirtäjistä minulle ainoa, jota fanitan, niin kuin jotkut fanittavat leffatähtiä. Koska rispekti on niin kova kyseistä herraa kohtaan, enhän minä millään uskaltanut mennä Millerin juttusille.

                                        

Miller oli jo sujahtamassa hotellin syövereihin, kun minä juoksin hänet kiinni hotelli aulassa ja kysyin hänen PR-henkilöltään, saisinko kenties sarjakuvataiteilijalta nimikirjoituksen. PR-henkilö vastasi kieltävästi, mutta Miller itse tuli hymyillen ottamaan minulta kynän ja paperin ja sanoi "Sure"

Kirjoitettuaan nimmarin hän hymyili ja katosi hotellin aulaan.

Tämä oli yksi hienoimmista hetkistä elämässäni, joten päätin tehdä nimmarille jotain spesiaalia.

Ostin Comic Conista Dark Knight Returnssin kaikki neljä lehteä ensipainoksina, ja tein niistä taulun seinälleni:


Sunnuntaina oli aika ensikertalaisen hyvästellä Comic Con ja luvata, että takaisin palaan ihan varmasti vielä joskus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti